تاریخچه مدرسه
از دیرباز تاکنون یکی از دغدغه هایی که همواره مردم مسلمان ایران داشته اند، آموزش و پرورش موثر و مبتنی بر فرهنگ اسلامی - ایرانی در کشور بوده است به خصوص در دوران قبل از انقلاب اسلامی که بیشتر خانواده های مذهبی ایران خیلی تمایل نداشتند تا فرزندان آنان در مدارس دولتی تحصیل کنند. در آن زمان کمتر مدرسه ای بود که زیر بنای سیستم آموزشی آن بر اساس اصول و عقاید اسلامی به وجود آمده باشد. به همت موسس فقید مجتمع نوین، مرحوم حاج محمدعلی اعتضاد رضوی در سال 1347 مدرسهای ملّی و غیردولتی را بنا نهاد که گرایشهای دینی و تفکرات اسلامی از اصول ساختاری آن بود و بدین ترتیب نهال جدیدی را در سیستم آموزشی مشهد کاشت و طی سالیان با نظارت علمای وقت شهر مقدس مشهد (حضرات آیات میلانی ، میرزا جواد آقای تهرانی، فلسفی، مروارید، موسوی نژاد، سیدان و ...) به خدمات آموزشی و تربیتی خود ادامه داد.
اولین کلاس درس مدرسه نوین با تعداد ۲۰ دانش آموز در پایه ی اول دبستان در سال 1347 آغاز شد. در سال 13۵۲ کلاسهای دبستان تا پایه پنجم تکمیل شد و اولین دانش آموختگان از دبستان فارغ التحصیل شدند.
در سال 13۵3 با فارغ التحصیلان دبستان نوین و تعداد دیگر از دانش آموزان دبیرستان نوین افتتاح گردید.
فعالیت مدارس نوین تا سال 136۰ در جریان انقلاب اسلامی ایران به عنوان مرکز فرهنگی و روشن سازی راهبردی و همراه با عزم و تلاش در جهاد علمی ادامه یافت. در سال 136۰ مدرسه غیر انتفاعی نوین به دلیل قوانین جمهوری اسلامی ایران مبنی بر عدم فعالیت مدارس غیر دولتی تعطیل گردید. مدارس غیر دولتی نوین در سال 137۲ با بازگشایی مجدد مدارس غیر دولتی با اجازه شروع فعالیت از وزارت آموزش و پرورش فعالیت مجدد خود را آغاز کردند. در سال 13۸۰ با عنایت پروردگار و همت کادر آموزشی و اداری مدرسه این مجموعه به عنوان مدرسه غیر انتفاعی ”ممتاز“ نایل آمد.
در سال 1376 هجری شمسی (مصادف با سال 1417 هجری قمری) زمین مجتمع آموزشی نوین توسط مرحوم حاج محمدعلی اعتضاد رضوی جهت تعلیم وتربیت بهینه دانش آموزان مقاطع مختلف ، بهبود کیفیت پرورشی و تقویت دینی وفق مذهب شیعه اثنی عشری و بهبود کیفیت تعلیم و رشد علمی وقف گردید.
طبق وقفنامه پس از هزینه های لازم برای حفظ بنای موقوفه(تعمیرات و نوسازی)، جهت کمک به دانش آموزان محروم و مستعد و یتیم که در همان مدرسه تحصیل می کنند از محل موقوفه مساعدت می شود. همچنین ناظر موقوفه نماینده مرجع تقلید وقت بوده که در حال حاضر آیت الله سید جعفرسیدان (حفظه الله) هستند.
در طول این سالها تا کنون (سال 14۰2 ) تلاش قابل توجهی جهت ارتقای امور آموزشی با تکیه بر مبانی پرورشی در این مدارس انجام شده است که همراه با خروجی فارغ التحصیل های درخشان در زمینه های علمی و پرورشی بوده است.
این مجموعه همانند درختی استوار، در امر آموزش و پرورش شهر مشهد، طی این سالیان حدود 6۵۰۰ دانش آموخته از بدو تاسیس داشته است که در بین آنها تعداد قابل توجهی روحانیون ، معلمین و مربیان ، پزشکان و مهندسین و .. . هستند که روزی دانش آموز مجتمع آموزشی عام المنفعه نوین بوده اند .
تا کنون حدود 1۵۰۰ قرارداد با نیروهای آموزشی و اداری در این مجموعه بسته شده است که ماحصل بکار گیری تجربیات بسیار آن عزیزان در مجتمع آموزشی نوین باعث شده است که در طی این سالها در حیطه های مختلف مکررا مدارس نوین به عنوان مدارس برتر ناحیه 1 مشهد انتخاب شوند .
پس از رحلت مرحوم حاج محمدعلی اعتضاد رضوی (رحمت الله علیه) موسس و واقف نیک اندیش مجتمع آموزشی عام المنفعه نوین در سال 1399 ، فعالیت این مجتمع طبق نظر و وصیت آن بزرگمرد، با کمک همکاران ارجمند مدارس، هیئت محترم مدیره و با مسئولیت مدیرعامل مجتمع ، آقای دکتر محمد اعتضاد رضوی به فضل الهی ادامه یافته است .